LCHF-Köket

ett nytt sätt att hitta och dela dina LCHF-recept med andra!

Pressmeddelande 2014-04-29

Onsdagen den 10:e april 2014 lanserades LCHF-Köket för iOS i App Store. LCHF-Köket är en helt ny app som riktar sig till den som är intresserad av lågkolhydratkost. Appen samlar användarnas LCHF-recept, uppdateras kontinuerligt med nya recept och gör det möjligt att enkelt dela och gilla/kommentera recepten via Facebook. Enligt användarna upplevs LCHF-Köket som en okomplicerad app med snygg och modern design med relevant innehåll.

LCHF-Köket har samlat över 100 recept i en receptbank som ständigt växer då appens bloggare och användare löpande uppdaterar appen med nya recept.

Appen finns i App store och är gratis att ladda ner. Användarna får en tydlig lista över alla ingredienser som ingår i rätten, hur lång tid den tar att laga, hur många personer som receptet är anpassat för och en steg för steg guide på hur man ska tillaga det. Man kan även markera och skapa en inköpslista av ingredienserna i recepten.

Rätterna presenteras med snygga bilder och alla recept har en näringsvärdesindikator så att man tydligt ser fördelningen mellan fett, protein och kolhydrater.

Recepten är uppdelade i kategorier och teman så att användarna lätt kan söka och navigera bland dem. För att förenkla ytterligare finns det även en ruta för fritextsökning. Det går även att markera favoritrecept som snabbt går att hitta under favoriter i navigeringsmenyn.

Appen är enkel att logga in i med epost- eller Facebook-konto. Om användarna har Facebook-appen i sin mobil eller loggat in via Facebook i inställningarna kan de enkelt dela med sig av recept från LCHF-Köket på sitt Facebook-flöde. Vill man bara titta på recepten är det möjligt att gå vidare, utan inloggning, som gäst i appen.

På appens startsidan syns de senaste och de högst rankade recepten. Recepten rankas utifrån betyg och flest likes. Det finns även lite statistik på hur många användare LCHF-Köket har samt på antal recept som finns i appen.